HSP Praktijk Karin Martens

Hobby's en interessen

Vanaf het moment dat ik leerde lezen en schrijven, ben ik hierin geïnteresseerd. Vanaf mijn zesde levensjaar vind ik het heerlijk om te lezen en voel ik me opperbest als ik schrijf over gevoelens, gedachten, ervaringen en verzinsels.

Samen met twaalf logopedisten maak ik deel uit van een kwaliteitskring. Zes keer per jaar komen we bij elkaar om onze kwaliteit ten aanzien van het logopedisch vak te verbeteren. 

Met regelmaat volgde ik een cursus in Spirituele Centra. Hierdoor heb ik geleerd om met beide benen op de grond te staan en om me af te stemmen op een universele energie. 
Hier leerde ik over chakra's, intuïtie, meditatie, innerlijke kracht, innerlijke wijsheid en healing. Dit zijn elementen die ik  mezelf eigen heb gemaakt en waar ik dagelijks gebruik van maak.  

Ik breng graag tijd door in de natuur. Fietsen, wandelen en zeilen vind ik heerlijk om te doen. Vooral het bos trekt me aan. Als ik me niet goed voel, knap ik van het bos altijd op! 

Als ik alleen thuis ben, ga ik meestal dansen. Lekker swingen op muziek waar ik op dat moment behoefte aan heb. 
Dansen zorgt ervoor dat ik de beslommeringen van alledag van me af kan gooien. Na het dansen voel ik me energieker en vrolijker dan voorheen. 

Eens in de veertien dagen ga ik naar Poweryoga. Ik vind het heerlijk om mijn lichaam soepel te houden op mooie muziek, in een fijne omgeving met leuke mensen.

Dagelijks heb ik behoefte aan rust en tijd voor mezelf. Zomaar een moment op de dag waarop ik alleen ben en niets hoef. Even rustig zitten, een beetje froebelen, met de hond wandelen, lekker badderen, het maakt niet uit: als het maar goed voelt.

Het meest van al geniet ik van het voeren van gesprekken van mens tot mens. Dit geeft me energie, óók als een onderwerp zwaar en beladen is voor mijn gesprekspartner.